Wij zijn schuttersgilde Sint Jan Baptist uit Kaatsheuvel, gevestigd op sportpark Eikendijk 29.

Een schuttersgilde met alle daar bij behorende tradities. Met in achtname van onze gilde tradities zoals onderlinge wedstrijden blijven wij voornamelijk een gezellig gilde. Iedere donderdag avond hebben wij onze gilde avond waarbij het mogelijk is om te schieten met al onze disciplines; Kruisboog, Handboog en Luchtbuks.

Naast onze gildedagen zetten wij ons ook in voor de gemeenschap, denk hierbij aan het organiseren van fietstochten maar ook het actief meedoen aan optochten tijdens dodenherdenking en andere activiteiten binnen de gemeente Loon op Zand.

Ons Gilde kent leden uit alle leeftijdscategoriƫn echter hanteren wij een minimale leeftijd van 12 jaar. Schutters in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar mogen enkel onder gebeleiding schieten.

Wij schieten met kruisboog binnen op 20 meter doel, kruisboog buiten op 15 meter hoog doel, handboog op 15 meter en luchtbuks binnen op 10 meter doel. Onze weekelijkse gilde avond vind plaats op Donderdag avond tussen 19:30 en 23:00 uur. Ook is er een mogelijkheid om te schieten op twee zondagen van iedere maand tussen 11.00 uur en 14.00 uur.

Interesse om ook eens te komen kijken bij ons gilde? Bekijk de volgende pagina: Kennis maken en Lid worden.