Kennis maken / Lid worden

Wil je kennis maken met ons gilde en misschien zelfs een van onze “gilde broeders / zusters” worden, dat kan natuurlijk!

Wij nodigen je graag uit om een of meerdere avonden bij ons aan te sluiten in ons gilde huis aan de Eikendijk 29 te kaatsheuvel. Onze gilde avond vind normaliter plaats op Donderdag avond tussen 19:30 en 23:00. Je bent van harte welkom om te komen kijken en indien gewenst mee te schieten, er is ruim voldoende parkeerplek rondom de sportvelden. Kom dus gerust met de auto langs, maar wil je een biertje van onze bar, dan beter op de fiets hé! 😉 Er is voldoende plek om fietsen te stallen. Ook is ons gilde huis goed toegankelijk voor rolstoelen.

Het is ook mogelijk om kennis te maken op Zondag tussen 11:00 en 15:00 uur, twee zondagen in de maand is ons gilde huis open. Wil je weten welke dagen dit zijn? Neem gerust contact op via het contactformulier op deze site, e-mail, whatsapp, facebook of per telefoon.

Als je besluit om gilde lid te worden ben je volgens onze tradities en regels een half jaar aspirant lid. Je betaald in deze periode ook contributie. (meer info? kom even langs)

Na de half jaar periode afgerond te hebben vragen wij jou om lid te worden. Als je dit wil gaan wij in een van onze vergaderingen stemmen. Al onze (niet aspirant) leden stemmen mee met voor, tegen of geen mening over of zei jou als gilde broeder of zuster aannemen. Dit klinkt natuurlijk erg dramatisch maar het valt gelukkig allemaal mee. Het komt zelden (lees nooit) voor dat wij jou niet als gilde broeder/zuster willen. Maar dit is nu eenmaal een van onze regels zoals deze in 1800 zijn opgesteld.

Na het stemmen ben je volledig gilde lid, indien gewenst kun je er voor kiezen om zelf wapens aan te schaffen of te schieten met de gilde wapens welke voldoende aanwezig zijn. Ook kun je er voor kiezen om voor het gilde Vendelier, vaandel drager of gilde tamboer te worden!